Primarul de Orhei, Ilan Șor a dat în exploatare primele curți ale blocurilor după o reconstrucție capitală

Primarul de Orhei, Ilan Șor a dat în exploatare primele curți ale blocurilor după o reconstrucție capitală

5 știri, 16

Municipiul Orhei continuă să se transforme din temelii. După reparația mai multor străzi, asigurarea iluminatului stradal, construcția de parcuri și terenuri de joacă, administrația municipalității în frunte cu primarul Ilan Șor au trecut la reparația capitală a curților blocurilor, adică acolo unde orășenii, în special copiii, își petrec cea mai mare parte a timpului liber, transmite CURENTUL.

Acțiunea este o parte a planului de dezvoltare a Orheiului care presupune construcția capitală a tuturor curților blocurilor.

La sfârșitul lunii aprilie, primarul de Orhei, Ilan Șor a prezentat Planul de dezvoltare al municipiului pentru anul 2018, unul dintre subpuncte nota un proiect fără precedent, „Operațiunea Curtea”, care presupune restabilirea a 100% din curțile urbane.

În mai puțin de două luni Ilan Șor a prezentat și primele rezultate. Astfel, miercuri, 13 iunie, locuitorii de pe adresele strada Mihail Sadoveanu Nr. 20, 22, 22A, 24B, 26, 26A, 28 s-au bucurat de noile curți.

Aici au fost asfaltate peste 2 mii de metri pătrați de carosabil, instalate circa 800 de metri de bordură, amenajate peste 500 de metri pătrați de locuri pentru parcare, 40 de bănci, urne pentru gunoi, bătătoare pentru covoare, terenuri de joacă pentru copii, au fost plantați copaci și arbuști.

În total, pentru amenajarea curților au fost utilizate 43 de tone de prundiș, 70 de tone de piatră și peste 420 d...

    Citește pe curentul.md