Primul candidat care s-a RETRAS din cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția Hâncești3Foto© deschide.md

Primul candidat care s-a RETRAS din cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția Hâncești

, 12 știri, 4 vizualizări

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi în Circumscripția nr.38, Hâncești, Anatolie Postolachi, s-a retras din cursa electorală. O decizie în acest sens a fost adoptată de Biroul Permanent Central al PLDM și făcută publică de președintele liberal-democrat, Tudor Deliu, și candidatul Anatolie Postolachi în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit PLDM, alegerile din 15 martie au o miză mai mare decât „completarea componenței unui Parlament care nu mai reprezintă voința alegătorilor” și este „o repetiție generală pentru următoarele competiții politice, mult mai importante”. „Peste două săptămâni, vom avea o reflecție în oglindă a ceea ce se va putea întâmpla la viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare”, susțin liberal-democrații.

Potrivit formațiunii, PLDM a intrat în această cursă electorală în speranța că „va putea iniția, măcar în ceasul al doisprezecelea, o platformă de dialog cu ceilalți candidați de pe dreapta eșicherului politic pentru a stabili cine are șanse mai mari și pentru a oferi, astfel, alegătorilor o alternativă sigură și viabilă”, lucru care nu s-a întâmplat însă.