Primul hub din țară dedicat industriilor creative va fi deschis la Chișinău
Foto: www.moldova.org

Primul hub din țară dedicat industriilor creative va fi deschis la Chișinău

5 știri, 4

Primul centru național dedicat industriilor creative, „Creative Hub”, urmează să-și deschidă porțile la sfârșitul anului viitor și va oferi spațiu pentru coworking liberilor profesioniști, organizațiilor și întreprinderilor din domeniu.

Pentru construirea acestuia a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP) și Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR).

„Creative Hub” își propune să devină un motor al inovației, care contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului creativ și stimulează schimbul de know-how și de idei.

Centrul național dedicat industriilor creative va avea o suprafață de 400 metri pătrați și va funcționa ca o platformă de învățare alternativă, având capacitatea de a pregăti minim 1000 de persoane pe an, oferind totodată asistență pentru companiile din domeniu.

Mai mult, centrul va pune la dispoziție: spațiu de coworking pentru tinerii creativi, cinci birouri, spațiu pentru evenimente, sală de ședințe, bibliotecă. De asemenea, servicii creative de grafică, de produse audio și video, de design interior, de arhitectură, dar educație alternativă, care presupune participarea la diferite programe de accelerație, la cursuri spe...

    Citește pe moldova.org