Primul stat care urmează exemplul SUA și își mută ambasada din Israel la Ierusalim

Primul stat care urmează exemplul SUA și își mută ambasada din Israel la Ierusalim

8 știri, 13

Jimmy Morales, președintele Guatemalei, a anunțat că țara sa urmează să-și mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, devenind astfel primul stat care urmează exemplul SUA, în pofida criticilor internaționale ce au vizat decizia Administrației Trump, informează cotidianul New York Times.

Președintele Guatemalei a anunțat mutarea ambasadei printr-un mesaj postat pe contul său oficial de Facebook, afirmând că a luat această decizie după ce a a discutat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Statele Unite și Guatemala sunt singurele țări din lume care au anunțat oficial că își vor muta ambasadele la Ierusalim, însă există indicii că și țări precum Cehia sau România analizează posibilitatea de a urma exemplul american, potrivit Mediafax.ro.

„Am vorbit despre relațiile excelente pe care le-am avut încă de când Guatemala a susținut crearea statului Israel”, se afirmă în mesajul postat de Morales. „Una din cele mai importante chestiuni era revenirea Ambasadei Guatemalei la Ierusalim”, a adăugat președintele.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluție care condamnă decizia președintelui SUA, Donald Trump, de recunoaștere a orașului Ierusalim drept capitală a Israelului.

Dintre cele 193 de state membre ONU, 128 au votat în favoarea proiectului de rezoluție care condamnă decizia lui Donald Trump privind Ierus...

    Citește pe independent.md


    Benjamin Netanyahu, 10 luni
    Benjamin Netanyahu i-a mulțumit Guatemalei pentru decizia de a-și muta ambasada la Ieru...