Pro Moldova va depune joi o moțiune simplă în politici de sănătate7Foto2Video© deschide.md

Pro Moldova va depune joi o moțiune simplă în politici de sănătate

, 16 știri, 5 vizualizări

Deputații grupului Pro Moldova au depus moțiunea simplă moțiune simplă asupra politicilor (acțiunilor și inacțiunilor) guvernamentale în domeniul Sănătății Publice în ședința plenară din 18 iunie. În motivarea prezentată, deputata Ruxanda Glavan a menționat că înaintarea moțiunii simple a fost condiționată de managementul defectuos în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus și starea deplorabilă în care se află sistemul de sănătate al țării.

„Avem peste două mii de oameni angajați în sistemul de sănătate îmbolnăviți la locu de muncă, sau în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu – un anti-record mondial absolut care este indicatorul direct al unui management prost, care ne costă în continuare viața și sănătatea oamenilor. În această situație critică am ajuns din mai multe motive, în primul rând am observat un management inadecvat cu trei componente decizionale, unele chiar neîncadrate în câmpul legal, care anunțau decizii dar nu le coordonau între ele”, a precizat Glavan, cea care a prezentat moțiunea.

Totodată, prin acest document se solicită reevaluarea de urgență a politicilor în domeniul sănătății, separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții, precum și testarea masivă a populației la infecția COVID-19.