Pro-rusul Dodon surprinde: UE este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere
Foto: tv8.md

Pro-rusul Dodon surprinde: UE este unul din cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere

12 știri, 10

Șeful statului Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Șef al Delegației UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii cu oficialul european, Dodon a surprins prin declarații, acesta fiind cunoscut pentru politica pro-rusească pe care o promovează.

„Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon transmite că actuala guvernare nu-l va putea surprinde pe noul Ambasador, prin fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile sau prin introducerea în Constituție a obiectivului integrării europene.

„I-am urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în țara noastră, exprimându-mi încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua. I-am comunicat Ambasadorului că spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău.

Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 până în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko...

    Citește pe independent.md