Proces penal, înregistrat de procurori cu privire la numirea lui Lupașcu Boris la CCM5Foto© jurnal.md

Proces penal, înregistrat de procurori cu privire la numirea lui Lupașcu Boris la CCM

, 14 știri, 7 vizualizări

Mai exact, procurorii PCCOCS investighează uzurparea de calitate oficială de către persoana care a intrat în exercițiul funcției de judecător la CCM, precum și uzurparea puterii în stat, manifestate prin menținerea și exercitarea puterii de stat contrar prevederilor Constituției, în interesul unui grup criminal organizat, transmite Noi,md cu referire la punctul.md.

Înregistrarea procesului penal de către procurorii PCCOCS a fost precedată de sesizarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pîslariuc depusă în aprilie 2021, a cărei primire și înregistrare a fost respinsă prin ordonanța PG, emisă la două zile de la depunerea adresării. Ulterior, autorii sesizării au contestat ordonanța, iar Curtea de Apel Chișinău le-a satisfăcut cererea și a dispus înregistrarea sesizării acestora.

Amintim că fostul procuror de Chișinău, Ivan Diacov, a vorbit despre relațiile apropiate pe care le-ar avea deputatul socialist Vasile Bolea cu Boris Lupașcu, candidatul desemnat de majoritatea legislativă la postul de judecător al Curții Constituționale, în locul Domnicăi Manole. Mai exact, Bolea ar fi cununat-o pe fiica lui Boris Lupașcu. Deocamdată, nu există o reacție la cele declarate.