Procuratura a redirecționat la ANI denunțul lui Năstase, privind averea lui Dodon© zdg.md

Procuratura a redirecționat la ANI denunțul lui Năstase, privind averea lui Dodon

, 5 știri, 15 vizualizări

Denunțul depus de Andrei Năstase în care se solicită verificarea surselor de venit ale Președintelui Republicii Moldova, sub aspect de îmbogățire ilicită, a fost transmis la Autoritatea Națională de Integritate - unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală care precizează că nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control.

Potrivit PG, în cazul în care, în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință.

Amintim că la data de 23 ianuarie, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase a depus la Procuratura Generală un denunț penal, semnat de circa 2.000 de persoane, în care cere procurorului general urmărirea penală a președintelui Igor Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită.