Procuratura Anticorupție confirmă că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe un proiect de hotărâre a Parlamentului este FALSĂ4Foto© zdg.md

Procuratura Anticorupție confirmă că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe un proiect de hotărâre a Parlamentului este FALSĂ

, 12 știri, 12 vizualizări

Semnătura aplicată de fugarul Ilan Șor pe Proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 463/2020, cu privire la instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului lui Veaceslav Platon, a fost falsificată. Acesta este răspunsul Procuraturii Anticorupție la sesizarea depusă de deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Potrivit documentului emis de Procuratura Anticorupție și raportului de constatare tehnico-științifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Șor aplicate pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate.

„Procurorii consideră că, întrucât falsificarea semnăturii lui Șor nu a produs efecte juridice, aceștia nu au temei de a porni dosar penal. Uite așa un absurd. Ai o crimă demonstrată, expertizată, cu implicarea unor demnitari, aleși ai poporului, dar procurorul decide să nu pornească dosar penal”, se arată indignat deputatul PAS Dumitru Alaiba.