Procuratura Generală solicită strămutarea cazului lui Morari la altă instanță4Foto© publika.md

Procuratura Generală solicită strămutarea cazului lui Morari la altă instanță

, 15 știri, 3 vizualizări

Potrivit PG, decizia a fost luată contrar cerințelor și sesizează CSM despre probleme grave de sistem. Totodată, potrivit informațiilor, decizia de eliberare a lui Viorel Morari a fost luată de un complet de judecători, dintre care doi nu au fost desemnați aleatoriu, dar au fost stabiliți discreționar, în lipsa unor criterii obiective, de către vicepreședintele judecătoriei Dorin Dulghieru.

„Procuratura Generală va solicita Inspecției Judiciare a CSM să examineze acțiunile vicepreședintelui instanței Dorin Dulghieru în raport cu cazul Viorel Morari, deoarece nu este clar zelul de sârguință al numitului în cazul lui Morari, raportat la multe alte dosare privind acuzații grave aduse unor foști demnitari de rang înalt (judecători, procurori, deputați, miniștri etc.) pe cauze de corupție, spălare de bani, trădare de patrie, care au fost examinate de către un singur judecător, în aceiași instanță de judecată”, se arată scris într-un comunicat emis de PG.

Potrivit PG, cauza penală de învinuire a lui Viorel Morari a fost repartizată aleatoriu unui judecător, care a primit dosarul în procedură și a dispus ședința preliminară.