Procuratura pledează pentru instituirea unor complete de judecători pentru examinarea dosarelor privind furtul miliardului3Foto© independent.md

Procuratura pledează pentru instituirea unor complete de judecători pentru examinarea dosarelor privind furtul miliardului

, 14 știri, 5 vizualizări

Procurorul general intervine cu inițiativa instituirii completelor de judecători, specializați în examinarea dosarelor vizând „furtul miliardului” și a celor conexe. Despre această inițiativă, Alexandr Stoianoglo a sesizat deja Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției, care urmează să examineze subiectul și să adpropte o decizie în acest sens.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei mun. Chișinău cu sediile la Ciocana și Buiucani și Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare.

În mod special, potrivit procurorului general, implementarea respectivului proiect este dictat de necesitatea accelerării procedurii de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare care trenează pe rolul instanțelor de mai bine de cinci ani. „Societatea deja de mult timp așteaptă rezultate în acest caz. S-a întârziat nepermis de mult în aflarea adevărului și trebuie să intervenim ca lucrurile să se miște, iar cei vinovați sa-și primească pedepsele”, a mai menționat Alexandr Stoianoglo.