Procurorii anticorupție ar fi renunțat la învinuirile în cazul pretorei sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic6Foto1Video© tv8.md

Procurorii anticorupție ar fi renunțat la învinuirile în cazul pretorei sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic

, 6 știri, 2 vizualizări

Procurorii anticorupție și-ar fi retras învinuirile în privința pretorei de Ciocana, Sinilga Școlnic. Cel puțin aceasta comunică Școlnic într-un mesaj emis de IPN.

„Salut decizia Procuraturii Anticorupție de retragere a învinuirilor aduse mie și altor persoane cu funcții de răspundere în comiterea presupuselor acte de corupție și clasarea cauzei penale în lipsa faptului infracțiunii, prin ordonanța emisă la 22.09.2021”, se arată în mesajul Sinilgăi Școlnic.

Pretorul de Ciocana spune că a decis să enunțe mai multe detalii din cazul în care a figurat. „Cei care mi-au instrumentat dosarul, au urmărit două scopuri: de a se răzbuna pe mine pentru că nu am acceptat să fiu parte a anumitor jocuri politice dar si pentru verticalitatea mea de a refuza să fiu un instrument docil în lupta pe care o instituție de drept anume o are cu un important magistrat din Republica Moldova”, mai adaugă Școlnic.