Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar penal privind frauda bancară7Foto1Video© deschide.md

Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar penal privind frauda bancară

, 29 știri, 3 vizualizări

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară. Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) cer aplicarea unui mandat de arestare pe numele acestuia. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către Ion Caracuian, șeful interimar al PCCOCS.

Potrivit lui Caracuian, astăzi, 21 mai, la ora 15:00, instanța va examina demersul procurorilor PCCOCS de aplicare a măsurii preventive, prin absența nejustificată a persoanei cercetate penal. Acesta este un dosar nou, pornit în 2020, ce se află în gestiunea PCCOCS. Pe 18 mai a fost dispusă, printr-o ordonanță, punerea sub învinuire a persoanei respective pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal.

Potrivit șefului interimar al PCCOCS Plahotniuc a fost citat la domiciliu, însă pentru că nu s-a prezentat, fiind plecat din R. Moldova, pentru a asigura prezența numitului în fața organului de urmărire penală, a fost înaintat demersul în instanța de judecată pentru aplicarea măsurii de arest.