Procurorul din spatele unei construcții cu scandal din centrul Chișinăului
Foto: medianews.md

Procurorul din spatele unei construcții cu scandal din centrul Chișinăului

4 știri, 3

Noul imobil este planificat să fie înălțat pe rămășițele unui fost apartament la sol, cu suprafața de doar 26 metri pătrați, adjudecat de părinții celor doi procurori în urmă cu aproape trei ani și demolat ulterior, transmite medianews.md cu referire la ZdG.

În februarie 2016, Vasile și Galina Dulgheru, părinții procurorilor Ion și Andrei Dulgheru de la Procuratura mun. Chișinău, despre care ZdG a scris anterior că au construit, prin intermediul firmei „Sky Home Lux” SRL, un bloc cu 10 etaje, au cumpărat un apartament la sol, cu o suprafață de 26,7 m.p., în chiar centrul Chișinăului. Potrivit informațiilor din contractul de vânzare-cumpărare, familia Dulgheru ar fi achitat pentru locuință vreo 3 mii de euro (62 de mii de lei), deși prețul ei de piață este de cel puțin cinci ori mai mare.

Reconstrucția apartamentului, sinonimă cu demolarea și edificarea unui spațiu comercial

La scurt timp după ce au cumpărat apartamentul de pe str. Vlaicu Pârcălab, familia Dulgheru a demarat demolarea acestuia, făcând și demersuri pentru obținere a actelor necesare reconstrucției. Inițial, au obținut de la doi vecini permisiunea de a efectua lucrări de reconstrucție a locuinței. Ulterior, la 16 august 2016, familia Dulgheru a depus o cerere prin care solicita eliberarea autorizației de schimbare a destinației terenului, din locativă în nelocativă.

Printr-o altă cerere, depusă cu două săptămân...

    Citește pe medianews.md    Tendințe