Procurorul Igor Popa se întoarce în arest la domiciliu8Foto© deschide.md

Procurorul Igor Popa se întoarce în arest la domiciliu

, 18 știri, 4 vizualizări

Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorului și au dispus aplicarea în privința procurorului Oficiului Ciocana, Igor Popa, a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 24 de zile. Decizia a fost luată luni, 6 decembrie.

Amintim că săptămâna trecută, Igor Popa a părăsit hotarele Republicii Moldova. Procurorul s-a deplasat la București, acolo unde urma să suporte o intervenție chirurgicală la ochi. Magistrații au emis joi, 2 decembrie, o încheiere „de excepție”, prin care lui Igor Popa i-a fost permisă deplasarea în afara țării, în scopuri medicale.

Igor Popa a fost până în 2018 procuror general-adjunct, iar puțin timp după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. Igor Popa s-a remarcat în perioada guvernării comuniste, când era șef de secție în Procuratura Generală, prin intentarea dosarelor penale pe numele liderilor din opoziție. În urma evenimentelor din aprilie 2009, Popa a condus grupul de anchetă, atunci fiind torturați mai mulți tineri în comisariate.