Prodan: Ministerul Culturii este un minister absolut nou2Foto© deschide.md

Prodan: Ministerul Culturii este un minister absolut nou

, 4 știri, 3 vizualizări

Pentru că, spune el, spre regret, atunci cînd s-au comasat ministerele, cultura a fost ingerată în educație, cercetare, tineret, sport și altele. Actualmente, la Minister sînt doar șase persoane pe două direcții de activitate: patrimoniu și arte, care se ocupau cumva de acest domeniu. „Și iată cu aceste șase persoane noi am început să construim un minister nou”, a declarat ministrul într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Potrivit ministrului, numărul de posturi în întregime în minister este 34, e prea puțin pentru o activitate normală, dar pe moment nici aceste 34 nu sînt total ocupate. În context, ministrul a îndemnat pe cei care sînt gata să pună umărul în cadrul Ministerului Culturii la dezvoltarea culturii să vină la Minister.

În altă ordine de idei, Sergiu Prodan consideră că ceea ce se întîmplă astăzi cu monumentele istorice vorbește despre implicarea noastră, despre nivelul nostru de cultură. În opinia sa, situația este foarte complicată în domeniul acesta, dar ministerul este avocatul monumentelor istorice și le va apăra.