Program occidental de consolidare a drepturilor omului în Transnistria2Foto© curentul.md

Program occidental de consolidare a drepturilor omului în Transnistria

, 4 știri, 18 vizualizări

Un program comun, susținut de Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Suedia, va fi derulat în regiunea transnistreană, în perioada 2019-2022, pentru a sprijini protecția drepturilor omului, transmite MOLDPRES.

„Suedia pledează pentru apărarea drepturilor omului în toată lumea, având convingerea că fiecare persoană trebuie să se bucure de drepturile sale și trebuie tratată cu demnitate și respect. Noul program, care va fi implementat în comun de șase agenții ONU în regiunea transnistreană, este o continuare a eforturilor Suediei, începute în 2014, pentru promovarea și pledarea în favoarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului și extinderea legăturilor între oameni pentru pace, securitate și coeziune socială”, a afirmat Anna Lyberg, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova.

Programul va include activități ce țin în special de protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale copiilor, persoanelor afectate de HIV/SIDA, consumatorilor de droguri injectabile, persoanelor în detenție  etc. Totodată, programul va facilita schimbul de cunoștințe și cele mai bune practici existente în domeniul respectării drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului.