Proiectul privind suspendarea reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție, votat de Parlament3Foto© curentul.md

Proiectul privind suspendarea reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție, votat de Parlament

, 6 știri, 5 vizualizări

Aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție va fi suspendată. Deputații au votat, în ședința de astăzi, un proiect în acest sens, transmite CURENTUL.

Potrivit proiectului, se suspendă aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție, conform prevederilor art. 385 alin. (5), art. 4732 alin. (3) si 4734 alin. (4) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova.

Noile prevederi nu se vor aplica în privința plângerilor depuse în condițiile art. 4732 alin. (1) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Aceasta va intra în vigoare la data publicării.