Promo-LEX a prezentat al treilea raport al Misiunii de Observare a Alegerilor Generale și a Alegerilor Noi3Foto© tribuna.md

Promo-LEX a prezentat al treilea raport al Misiunii de Observare a Alegerilor Generale și a Alegerilor Noi

, 6 știri, 3 vizualizări

Asociația Promo-LEX, astăzi, a prezentat cel de-al 3-lea raport al Misiunii de Observare a Alegerilor Generale și a Alegerilor Noi din 20 octombrie, informează TRIBUNA.

Directorul de Programe Promo-LEX, Pavel Postica, a declarat că au fost depuse 2 430 dosare la funcția de primar. 611 persoane sunt de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), 435 persoane – Partidul Democrat din Moldova (PDM), Blocul ACUM – 367, de la Partidul ȘOR – 340, de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) – 135 de persoane și independente sunt 164 persoane. Dintre cei înregistrați, PSRM are 551 persoane, PDM – 349, Blocul ACUM – 289, Partidul ȘOR – 287, PLDM – 113 persoane înregistrate”, a declarat Postica.

În același timp, reprezentantul Promo-LEX a comunicat primele ilegalități electorale. „30 de cazuri când listele de candidați depuse la organele electorale raionale nu corespund criteriilor de gen – și, totuși, au fost acceptate spre înregistrare. Cu regret, avem primele cazuri de cadouri electorale, este vorba de Partidul Nostru – 2 cazuri, Partidul Unității Naționale (PUN) – 1 caz”, a precizat Postica.