16 milioane de lei pentru proprietarii de terenuri agricole din raionul Dubăsari
Foto: www.moldova.org

16 milioane de lei pentru proprietarii de terenuri agricole din raionul Dubăsari

13 știri, 5

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații pentru pierderile suportate în anii 2017-2018, în urma imposibilității de a-și prelucra loturile de pământ.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri.

Mijloacele vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului, sub forma unor plăți directe, în mărime de 1229,68 de lei per hectar.

Astfel, pentru perioada 2017-2018, primăria comunei Cocieri va primi 4,02 milioane de lei, primăria comunei Coșnița – 2,68 milioane de lei, iar primăria satului Doroțcaia – 6,82 milioane de lei. De asemenea, sprijin va fi acordat fermierilor din Molovata Nouă, în sumă de 1,12 milioane de lei și celor din satul Pîrîta, în valoare de 1,3 milioane de lei.

Mijloacele alocate primăriilor, în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei, urmează a fi repartizate în baza unui regulament elaborat și aprobat de consiliile locale. Alocațiile vor permite acoperirea plății pentru arendă, care ar fi fost oferită de către arendaș în cazul prelucrării terenurilor și va contribui la dezvoltarea localităților din zona de securitate. Compensații similare au fost acordate și în anii precedenți.

Amintim că agricultorii din raionul Dubăsari nu au avut acces la terenurile situate după traseul Tiraspol-Râbnița din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesu...

    Citește pe moldova.org


    Pavel Filip, 6 luni
    1229 de lei per hectar – vor primi proprietarii terenurilor agricole din raionul Dubăsari


    Tendințe