Protest la Ambasada Republicii Belarus5Foto© timpul.md

Protest la Ambasada Republicii Belarus

, 7 știri, 16 vizualizări

Aceștia au venit cu pancarte cu inscripții: „Jos dictatura!”, „Jos cenzura!”, „Belarus va fi liberă” etc. Reprezentanții comunității OccupyGuguță au declarat că astfel își manifestă solidaritatea cu protestatarii din Belarus, care au fost ținta intervențiilor poliției. Aceștia au lăsat cu cretă pe trotuar mai mult inscripții, iar într-un moment au fost împiedicați de carabinieri să mai scrie.

Potrivit lor, necesitatea de a manifesta vine și în contextul în care președintele Igor Dodon „și-a permis să vină cu felicitări pentru Alexandr Lukașenko în numele întregului popor din Republica Moldova”.

Și Mișcarea Politică UNIREA a venit cu un comunicat de presă în care condamnă „reprimarea în forță a protestatarilor pașnici, acțiunile violente ale forțelor de ordine care trag în manifestanți cu gloanțe de cauciuc, folosesc grenade lacrimogene și tunuri cu apă”. Potrivit Mișcării, arestarea jurnaliștilor independenți și intimidarea concurenților din partea opoziției, atrage după sine o nesupunere civică și mai puternică, ceea ce va spori revolta populară pentru răsturnarea regimului.