Proxenetul Șalun a scăpat definitiv de închisoare cu cinci ani înainte de termen1Video© publika.md

Proxenetul Șalun a scăpat definitiv de închisoare cu cinci ani înainte de termen

, 4 știri, 16 vizualizări

Pe 22 februarie 2019, în judecătoria Edineț, sediul Briceni, a fost înregistrată cererea condamnatului Alexandru Covali împotriva Administrației Instituțiilor Penitenciare privind condițiile de detenție care, conform jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, afectează drepturile garantate de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Pe 28 ianuarie 2020, Judecătoria Edineț, sediul Briceni, a admis plângerea lui Covali.

Nefiind de acord cu hotărârea dată, directorul Penitenciarului nr.2 Lipcani a contestat-o cu recurs, cerând casarea integral a încheierii judecătoriei Edineț și pronunțarea unei noi hotărâri prin care să fie dispusă respingerea plângerii condamnatului.

Pe 13 iulie anul curent, Colegiul Penal al Curții de Apel Bălți a emis o hotărâre prin care a menținut în vigoare încheierea judecătoriei Edineț, prin care Alexandru Covali a fost eliberat cu cinci ani și cinci luni mai devreme, după ce a executat doar 13 ani și 7 luni din cei 19 ani dictați de instanțe.