PSRM, PDM și Partidul Șor au oferit cele mai multe cadouri electorale alegătorilor. Constatările Promo-LEX5Foto© agora.md

PSRM, PDM și Partidul Șor au oferit cele mai multe cadouri electorale alegătorilor. Constatările Promo-LEX

, 6 știri, 4 vizualizări

Constatările se conțin în al doilea raport al Misiunii de observare a scrutinului parlamentar, prezentat joi, 10 ianuarie, de către Asociația Promo-LEX, transmite IPN.

Campania electorală începe pe 25 ianuarie 2019, perioadă în care concurenții electorali înregistrați pot desfășura acțiuni electorale în scopul acumulării capitalului politic. În pofida acestor prevederi, în perioada monitorizată au fost deja identificate activități care sunt cu tentă electorală, fiind efectuate de către partidele politice, a menționat într-o conferință de presă, Mariana Focșa, analistă în cadrul asociației.

Cele mai active partide care au desfășurat activități cu tentă electorală sunt Partidul Socialiștilor, Partidul Politic Șor și Partidul Democrat. Cele mai frecvente activități au fost oferirea cadourilor electorale cu ocazia sărbătorilor de iarnă: PSRM– 42 de cazuri, Partidul Politic Șor – 41 și PDM – 17. De asemenea, aceste formațiuni au desfășurat întruniri, concerte și au distribuit materiale informative.