Parlamentul a aprobat interzicerea publicității la alcool
Foto: www.moldova.org

Parlamentul a aprobat interzicerea publicității la alcool

8 știri, 3

Publicitatea la produsele alcoolice, cu excepția publicității vinului din struguri, este interzisă în Republica Moldova. Parlamentul a aprobat, astăzi, modificări și completări la legislația în domeniu.

Prevederea se referă la publicitatea la radio și televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea rețelelor telefonice, telegrafice, în sau pe mijloacele de transport public și prin intermediul trimiterilor poștale.

Pentru încălcarea regulilor de amplasare și difuzare a publicității la alcool, Parlamentul a stabilit sancțiuni.

Astfel, persoanelor fizice li se vor aplica amenzi de până la 4 500 de lei. Persoanele juridice vor achita amenzi de până la 15 000 de lei, cu privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de până la un an.

Modificările legislative prevăd și unele excepții pentru publicitatea producției alcoolice la radio și televiziune între orele 23.00 și 6.00, pe prima și pe ultima copertă a materialelor tipărite, în zonele publice pentru perioada desfășurării sărbătorilor naționale și tradiționale, în sediile agenților economici specializați, pe paginile oficiale din internet ale producătorilor și unităților comerciale.

Totodată, publicitatea vinului din struguri trebuie să respecte o serie de condiții.

Astfel, aceasta nu trebuie să fie adresată minorilor și să nu implice minori, să nu atribuie ...

    Citește pe moldova.org