Pulitzer 2018: Rapperul Kendrick Lamar alături de The New York Times, The New Yorker și Reuters, printre premiați
Foto: unimedia.info

Pulitzer 2018: Rapperul Kendrick Lamar alături de The New York Times, The New Yorker și Reuters, printre premiați

6 știri, 5

De asemenea, agenția de presă Reuters a primit două premii Pulitzer, unul la categoria „Jurnalism internațional” („International Reporting”) pentru dezvăluirile despre legăturile dintre președintele Filipine Rodrigo Duterte și asasinatele practicate de poliție în războiul contra drogurilor, iar cel de-al doilea, pentru fotojurnalism, cu un material despre criza refugiaților rohingya din Myanmar.

Publicațiile The Times și the Washington Post împart premiul pentru „Jurnalism național” („National Reporting”) pentru articolele referitoare la investigarea implicării Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016.

Rapperul californian Kendrick Lamar a fost recompensat cu premiul Pulitzer pentru muzică cu albumul său „DAMN.”, devenind astfel primul artist rap care primește prestigioasa distincție. Lamar a primit în luna ianuarie cinci premii Grammy cu același album. Printre câștigătorii premiului Pulitzer la categoria muzică s-au numărat, de-a lungul timpului, Wynton Marsalis și Ornette Coleman.

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, se acordă începând cu anul 1917.

    Citește pe tv8.md