PUN a dedicat un flashmob Sfatului Țării, la 102 ani de la creare2Foto© curentul.md

PUN a dedicat un flashmob Sfatului Țării, la 102 ani de la creare

, 5 știri, 9 vizualizări

Deputatul independent din cadrul Blocului ACUM, Octavian Țîcu a venit cu propunerea ca sala de ședințe plenare a Parlamentului să fie denumită în „Sfatul Țării”, drept omagiu la 102 ani de la crearea Sfatului Țării – primul organ legislativ al Basarabiei, care a proclamat Unirea Basarabiei cu România. Țîcu și-a exprimat inițiativa în cadrul unui flashmob, organizat astăzi în fața Parlamentului de către Organizația de Tineret a Partidului Unității Naționale (PUN).

„Sfatul Țării a salvat Basarabia de la dezmățul războiului civil rus, de la represiuni, foamete și deportările care au fost în restul spațiului sovietic. Este regretabil că în Republica Moldova nu există o continuitate de parlamentari care s-ar revendica de la Sfatul Țării. Sperăm ca într-o perioadă scurtă să revenim la denumirea Parlamentului Republicii Moldova „Sfatul Țării”, precum și la faptul ca măcar una din instituții sau poate chiar sala de ședințe a Parlamentului să poarte denumirea de Sfatul Țării”, a spus Octavian Țîcu.

De menționat că, în prezent, în Parlament o sală de ședință poartă denumirea de „Sala Europa”, unde se desfășoară întrevederi cu oficiali străini și de la noi din țară, în cadrul unor evenimente organizate de către Legislativ. Această denumire i-a fost atribuită, după renovare și reconstrucția sălii, în cinstea relațiilor cu UE pe care le are Republica Moldova.