Putin a semnat decretul! Oleg Vasnețov este noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova
Foto: www.zdg.md

Putin a semnat decretul! Oleg Vasnețov este noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova

22 știri, 3

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Oleg Vasnețov în funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, Decretul de numire a noului ambasador a fost făcut public de presa rusă.

Oleg Vasnețov în ultimii opt ani a ocupat funcții de răspundere în aparatul central în cadrul Ministerului de Externe de la Moscova.

Acesta îl va înlocui pe Farit Muhametșin, care va împlini în ianuarie vârsta de 71 de ani.

Oleg Vasnețov acum ocupă funcția de șef al departamentului pentru relațiile cu subiecții federației, parlamentului și asociațiilor publice din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

Potrivit biografiei de pe site-ul Ministerului rus de Externe, Oleg Vasnețov a absolvit MGIMO în 1975, iar în 1984 – Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe al URSS.

În Ministerul Afacerilor Externe lucrează din 1975, vorbind franceză, engleză, bulgară.

Din 1988 până în 1993 a fost atașat de cultură la ambasada URSS și apoi al Rusiei în Bulgaria. Din 1996 până în 2000 a lucrat ca consilier la Ambasada Rusiei în Franța.

În perioada 2000-2003 a fost director adjunct al departamentului pentru relații culturale UNESCO, apoi (în 2003-2008) – ambasador în Republica Democrată Congo, după care s-a întors la lucru în aparatul central al Ministerului Afacerilor Externe.

Din 2009, a ocupat funcția de director adjunct al departamentului pentru relații cu subiecții federației, p...

    Citește pe moldova.org