Putin acuză serviciile secrete ucrainene de „atac terorist” în legătură cu explozia podului din Crimeea. Război în Ucraina, ziua 2292Foto© zdg.md

Putin acuză serviciile secrete ucrainene de „atac terorist” în legătură cu explozia podului din Crimeea. Război în Ucraina, ziua 229

, 5 știri, 51 vizualizări

Forțele ruse lansat luni dimineață, 10 octombrie, o serie de atacuri asupra Capitalei Ucrainei, Kiev. Țintele au lovit mai multe regiuni aglomerate din oraș. Bilanțul preliminar al victimelor înregistrate este 8 morți și 24 de răniți. Au fost bombardate și alte orașe din Ucraina.

UPDATE Ministerul Apărării de la Kiev a avut o reacție dură la atacurile cu rachete lansate de Rusia asupra orașelor ucrainene, numind „impotentă” armata rusă, și a spus că bombardamentele îi vor face mai puternici pe ucraineni. La rândul său, ministrul apărării, Oleksii Reznikov, a cerut mai multe arme pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut luni la prânz atacurile cu rachete pe care armata sa le-a efectuat asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv asupra capitalei, Kiev. Putin a spus, potrivit Izvestia, că atacurile au fost sugerate de Ministerul rus al Apărării.