Putin: „Perspicace și matur, liderul nord-coreean a câștigat această rundă”
Foto: independent.md

Putin: „Perspicace și matur, liderul nord-coreean a câștigat această rundă”

8 știri, 9

BUCUREȘTI, 12 ian — Sputnik. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a devenit câștigător în ultima criză din jurul Peninsulei Coreene, a declarat președintele rus Vladimir Putin. El crede că Phenianul încearcă acum să dezamorseze tensiunile.

"Cred că domnul Kim Jong-un a câștigat cu siguranță această rundă", a declarat Putin jurnaliștilor la o întâlnire cu presa rusă. El a spus că Coreea de Nord și-a atins obiectivul strategic.

"El are o [încărcătură] nucleară și o… rachetă cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate ajunge în aproape orice loc de pe Pământ sau cel puțin orice teritoriu al potențialului său adversar", a declarat Putin jurnaliștilor joi. Președintele rus a declarat că liderul nord-coreean va căuta probabil o relaxare a tensiunilor din regiune.

"El este deja un politician absolut perspicace și matur", a adăugat Putin.

Ultima criză din Peninsula Coreană a izbucnit în septembrie 2017 după ce Phenianul a afirmat că a efectuat un test de bombă cu hidrogen. Statele Unite au răspuns acțiunilor nord-coreene prin încordarea mușchilor și efectuarea unor exerciții militare în regiune cu aliații lor Coreea de Sud și Japonia. Coreea de Nord a răspuns la această prin efectuarea mai multor teste de rachete, inclusiv unul care, potrivit Phenianului, a implicat o rachetă balistică intercontinentală.

Rusia a cerut în mod repetat tuturor părților implicate în criza coreean...

    Citește pe ro.sputnik.md