Răspunsul dat de Curtea Constituțională Ministerului de Externe cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul4Foto© zdg.md

Răspunsul dat de Curtea Constituțională Ministerului de Externe cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul

, 9 știri, 15 vizualizări

Curtea Constituțională (CC) a cerut ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu să amâne trimiterea instrumentului de ratificare a Convenției de la Istanbul.

Pe 1 noiembrie, CC a anunțat că în contextul discuțiilor din spațiul public referitoare la pretinsa neconstituționalitate a Legii de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice președinta CC, Domnica Manole a solicitat de la Comisia de la Veneția exprimarea unei opinii în legătură cu acest subiect. Comisia va emite opinia la sesiunea ei din decembrie curent.

Deputații Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea și Grigore Novac au depus o sesizare la CC prin care au solicitat examinarea constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.