Răsturnare de situație și în dosarul de corupere a deputaților. Irina Baglai urmează a fi eliberată3Foto© publika.md

Răsturnare de situație și în dosarul de corupere a deputaților. Irina Baglai urmează a fi eliberată

, 8 știri, 14 vizualizări

Instanța a decis pe 11 iulie 2019, casarea totală a deciziei Colegiului penal al CSJ din 18 iulie 2018 și deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 10 aprilie 2017, în cauza penală în privința lui Vitalie Burlacu și Irina Baglai și a dispus rejudecarea cauzei de către aceiași instanță de apel, în alt complet de judecată.

"Baglai Irina Xxxxx, urmează a fi eliberată din penitenciar, dacă în privința ei nu este aplicată măsura preventivă sub formă de arest sau nu execută pedeapsa penală în baza altor hotărâri judecătorești. Decizia nu este susceptibilă căilor de atac.", potrivit verdictului publicat pe 2 august.

Magistrații CSJ au motivat decizia prin faptul că pe parcursul examinării cazului de către instanțele de judecată au fost admise mai multe încălcări, inclusiv "a prevederilor art. 325 Cod de procedură penală, potrivit căruia, (1) Judecarea cauzei în primă instanță se efectuează numai în privința persoanei puse sub învinuire și numai în limitele învinuirii formulate în rechizitoriu".