Război SIRIA. Ultimul anunț al SUA privind retragerea trupelor din Siria
Foto: www.europalibera.org

Război SIRIA. Ultimul anunț al SUA privind retragerea trupelor din Siria

4 știri, 10

Trupele americane nu se vor retrage din Siria până când nu își vor îndeplini toate obiectivele, a anunțat, duminică, Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, informează site-ul agenției de presă Reuters.

În cadrul unui interviu acordat pentru Fox News, Haley a precizat că printre obiectivele SUA în Siria se numără asigurarea că regimul de la Damasc nu va mai utiliza arme chimice, înfrângerea totală a rețelei teroriste Stat Islamic, dar și supravegherea acțiunilor Iranului.

„Este obiectivul nostru să vedem trupele americane acasă, însă nu ne vom retrage din Siria până când nu ne vom îndeplini toate aceste obiective”, a declarat Haley.

În privința relațiilor ruso-americane, Haley a precizat că acestea sunt ”foarte tensionate”, subliniind că Washingtonul își dorește îmbunătățirea relațiilor cu Moscova, notează Mediafax.

Declarațiile ambasadorului SUA la ONU au fost făcute la o zi după ce o coaliție formată din SUA, Marea Britanie și Franța a lansat, sâmbătă dimineață (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancționa regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia orașului Damasc. Anunțul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declarație de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ținte asociate capabi...

    Citește pe stirilocale.md