Reacția MAI după ce un fost polițist a dezvăluit că angajații ministerului sunt intimidați ca să-l voteze pe Dodon5Foto© zdg.md

Reacția MAI după ce un fost polițist a dezvăluit că angajații ministerului sunt intimidați ca să-l voteze pe Dodon

, 6 știri, 35 vizualizări

„În consecința apariției materialului video postat pe o rețea de socializare, în cadrul căruia un ex-polițist, utilizând uniforma poliției, declară și susține vehement un candidat electoral din turul I al scrutinului electoral prezidențial, MAI precizează că condamnă acțiunile de denigrare și implicare a instituției în activități cu caracter politic”, se spune în comunicat Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

„Funcționarul public cu statut special este restricționat de a promova opinii sau preferințe politice. Totodată, utilizarea ilegală a uniformei și identității polițistului în scopuri obscure este pasibilă de sancționare conform indicilor Art. 324 al Codului Contravențional al Republicii Moldova – Uzurparea de calități oficiale”, se mai arată în comunicatul SPIA.

Precizăm că fostul polițist Igor Gheorghișenco a declarat că angajații MAI sunt amenințați și intimidați ca să-l voteze pe Dodon și că secretarul de stat la MAI, Mariana Grama, ar fi avut mai multe adunări cu polițiștii în acest sens.