Reacția Ministerului Finanțelor la declarațiile făcute de deputatul Slusari privind împrumutul pe piața internă de peste 703 milioane lei3Foto© publika.md

Reacția Ministerului Finanțelor la declarațiile făcute de deputatul Slusari privind împrumutul pe piața internă de peste 703 milioane lei

, 6 știri, 6 vizualizări

Ministerul Finanțelor a venit cu o reacție la declarațiile făcute de deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, potrivit cărora, în primele 6 zile ale anului 2021, instituția a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale, peste 703 milioane lei, informează TRIBUNA.

„Finanțarea deficitului bugetar din contul emisiunii valorilor mobiliare de stat (VMS) pe piața internă se efectuează în limita sumei aprobate în acest scop în Legea bugetului de stat pentru anul respectiv.

Astfel, pentru anul 2020 ca surse de finanțare interne a deficitului din contul emisiunii VMS au fost aprobate inițial 2,0 miliarde lei, ulterior aceasta fiind precizată la rectificarea bugetului de stat până la 5,9 miliarde lei. Suma executată de facto în anul 2020 a constituit 5,9 miliarde lei sau 100% din valoarea precizată.