Reacția Președintelui Dodon, după numirea noilor membri ai Guvernului Filip: „Orice răbdare are limite”
Foto: sputnik.md

Reacția Președintelui Dodon, după numirea noilor membri ai Guvernului Filip: „Orice răbdare are limite”

5 știri, 7

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că „guvernarea euro-unionistă înțelege că se poate menține la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice și ale statului de drept”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susținute de Curtea Constituțională.

„Miniștrii numiți azi sunt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți. Dar și pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte. În alt context politic și geopolitic, ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însă, când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoțiile și dorința de a pedepsi Guvernul cu orice preț.

Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime și va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie și anticipate. Însă orice răbdare are limite. Guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului. Fiindcă și opoziția socialistă, și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt ac...

Citește pe tribuna.md