Reacția SUA la propunerea Phenianului de a restabili „telefonul roșu” cu Seulul
Foto: www.noi.md

Reacția SUA la propunerea Phenianului de a restabili „telefonul roșu” cu Seulul

6 știri, 8

Coreea de Nord a anunțat miercuri că ar redeschide canalul de comunicare intercoreean la 06:30 GMT, la o zi după oferta de dialog la nivel înalt făcută de Seul, ca răspuns la apelurile pentru o ameliorare a relațiilor lansate de Kim Jong-Un, potrivit autorităților sud-coreene, citate de AFP.

Televiziunea oficială “KCTV a Coreei de Nord a declarat că Nordul va redeschide canalul de comunicare cu Sudul miercuri, la ora locală 15:30 (06:30 GMT)”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Unificare sud-coreean, relatează Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat ordin pentru a redeschide o linie telefonică directă, închisă de mult timp, cu Coreea de Sud miercuri la ora 06:30 GMT pentru discuții intercoreene, a anunțat un oficial nord-coreean într-o declarație la televiziunea oficială a Phenianului, potrivit Reuters.

Discuțiile vor avea ca scop stabilirea unui dialog oficial despre trimiterea unei delegații nord-coreene la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang de luna viitoare, a indicat același oficial.

Conducătorul nord-coreean a „salutat” sprijinul acordat de Seul propunerii sale de pace, a declarat la rândul său Ri Son-Gwon, șeful Comitetului nord-coreean pentru reunificarea pașnică a Coreei (CRPC) pentru televiziunea oficială nord-coreeană.

Kim Jong-Un a profitat luni de discursul său adresat națiunii cu ocazia Anului Nou pent...

    Citește pe independent.md