Reacția Termoelectrica privind cererea de majorare cu 16% la tariful energiei4Foto© unimedia.info

Reacția Termoelectrica privind cererea de majorare cu 16% la tariful energiei

, 11 știri, 15 vizualizări

Termoelectrica S.A. dezminte informația, precum că ar fi solicitat majorarea tarifului la energie, așa cum a scris un portal de știri, iar ulterior a fost preluat de alte surse media.

Potrivit reprezentanților, cifrele expuse într-o scrisoare pe site-ul ANRE, în care furnizorul prezintă calculele medii anuale pentru anul 2019 a prețului pentru energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor, au fost interpretate eronat. Astfel, tarifele/prețurile medii anuale au fost interpretate greșit ca mărime a tarifelor/prețurilor solicitate de a fi aprobate.

În cele ce urmează, s-a venit cu următoarea explicație:

Menționăm că nu doar Termoelectrica S.A. a prezentat calculele tarifelor pentru anul 2019, dar toți titularii de licențe din toate sectoarele de gaze naturale, electroenergetic, termoenergetic și a sectorului serviciului public de apă și canalizare, conform Regulamentului ANRE privind procedurile de prezentare și de examinare a cererilor titularilor de licențe privind prețurile și tarifele reglementate nr. 286/2018  din  17.10.2018, în care este menționat faptul că toți titularii de licențe sunt obligați anual să prezinte calculele tarifelor/prețurilor.