Real Madrid a câștigat pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor, după 3-1 cu Liverpool

Real Madrid a câștigat pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor, după 3-1 cu Liverpool

4 știri, 5

Soarta partidei a fost decisă de inspirația lui Bale (și implicit a antrenorului Zidane), de gafele portarului Karius și poate și de accidentarea lui Salah.

Pentru Real au marcat Karim Benzema (51) și Gareth Bale (64, 83), golul ”cormoranilor” fiind reușit de Sadio Mane (55).

Prima repriză a fost marcată de miza finalei, Liverpool a avut o posesie mai bună, a presat constant, dar madrilenii au acceptat această dominare fără prea mari probleme, așteptând eroarea.

Ocaziile de gol au fost puține, prima fiind creată de Cristiano Ronaldo, care a pătruns în viteză pe partea dreaptă (15), dar a șutat peste poartă din unghi.

Echipa lui Zidane a început foarte bine repriza secundă, dar Isco a trimis în transversală (48). Real Madrid a deschis scorul în min. 51, când Karim Benzema a profitat de o eroare impardonabilă a portarului Loris Karius, francezul blocând o repunere cu mâna a acestuia.

Ultima parte a meciului a fost controlată total de Real, care a ratat ocazie după ocazie. Ronaldo (74) a fost blocat in extremis de Robertson, o centrare cu exteriorul a lui a fost reluată de Benzema (82), dar Karius a respins.

Real a cucerit primele cinci trofee în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent (1956-1960), iar Ajax (1971, 1972, 1973) și Bayern Munchen (1974, 1975, 1976) au reușit triple consecutive în Cupa Campionilor Europei, dar madrilenii sunt prima echipă care ia...

    Citește pe tv8.md