#realIT. Instagram testează o nouă facilitate prin care utilizatorii pot afla cine le copiază conținutul

#realIT. Instagram testează o nouă facilitate prin care utilizatorii pot afla cine le copiază conținutul

4 știri, 5

Instagram testează o nouă facilitate prin care utilizatorii pot afla cine le copiază conținutul prin intermediul capturilor de ecran, scrie digi24.ro.

Mai mulți utilizatori au observat că primesc notificări când ei sau altcineva realizează capturi de ecran pentru a salva postările în format Story. Reprezentanții Instagram au confirmat că testează o astfel de facilitate.

Practic, când un utilizator face o captură de ecran pentru a salva o imagine sub format Story, acesta primește un avertisment care-i spune că la următoarea captură autorul postării originale va afla.

La celălalt capăt al firului, autorul unei postări în format Story, poate vedea cine i-a salvat conținutul prin intermediul unei capturi de ecran. Acesta nu primește o notificare propriu-zisă. În schimb, poate vedea un nou indicator care îi arată cine a realizat screenshot-uri cu postare sa pe ecran.

Instagram încearcă în acest fel să protejeze conținutul original, dar să și crească engagement-ul - utilizatorii vor reveni să verifice dacă și cine le-a copiat postarea făcând o captură de ecran.

Până acum, singura funcție pentru care utilizatorii Instagram erau avertizați în cazul unei capturi de ecran, era mesajul direct.

O abordare similară în cazul screenshot-urilor are și Snapchat, aplicație de la care Instagram a copiat deja mai multe facilități inclusiv Stories - zona superioară a aplicației în care sunt afiș...

    Citește pe publika.md