Reforma sectorului de apărare discutată de ministrul Eugen Sturza și ambasadorul SUA James Pettit
Foto: www.moldova.org

Reforma sectorului de apărare discutată de ministrul Eugen Sturza și ambasadorul SUA James Pettit

11 știri, 5

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit. Cu acest prilej, oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre cele două țări pe dimensiunea apărării și au discutat despre noi oportunități de intensificare a parteneriatului dintre armatele Republicii Moldova și SUA.

Ministrul Sturza i-a prezentat oficialului american agenda de reforme pe care își propune s-o realizeze în calitate de ministru, în special aprobarea documentelor strategice – Strategia Națională de Apărare și Strategia Militară, majorarea bugetului apărării și intensificarea participării militarilor Armatei Naționale în operațiuni de menținere a păcii.

Eugen Sturza a mulțumit Guvernului SUA pentru sprijin în cadrul programelor de asistență și instruire, care au avut ca finalitate consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la pregătirea militarilor în instituțiile specializate de învățământ din SUA, dotarea cu echipament și unități de tehnică, precum și activități și exerciții desfășurate în comun de Armata Națională cu Garda Națională a Statului Carolina de Nord.

Ministrul Apărării a apreciat contribuția SUA la reconstrucția Bazei militare de instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca în cadrul Inițiativei Globale pentru operațiuni de menținere a păcii (GPOI). Eugen Sturza a me...

    Citește pe moldova.org