Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk
Foto: radiochisinau.md

Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

10 știri, 4

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk,în marja participării la Summitul Parteneriatului Estic.

Foto: gov.md

Oficialii au avut un schimb de opinii privind evoluțiile în implementarea Acordului de Asociere, precum și legat de situația internă din Republica Moldova. Premierul Pavel Filip a specificat că stabilitatea situației politice interne este asigurată de funcționarea responsabilă a instituțiilor statului, a căror eficiență va spori odată cu finalizarea reformei administrației publice centrale.

Totodată, șeful Executivului a reiterat interesul politic național care vizează asigurarea stabilității și securității statului, precum și continuarea parcursului european al Republicii Moldova. Pavel Filip a spus că ultimele sondaje arată o creștere semnificativă a numărului de persoane care optează pentru integrarea țării în Uniunea Europeană. În acest sens, Premierul a apreciat aportul Președintelui Consiliului European în consolidarea dialogului politic cu UE.

De asemenea, Prim-ministrul Pavel Filip a făcut referire la principalele preocupări ale Guvernului pe termen scurt, mediu și lung: asigurarea independenței justiției, continuarea investigației fraudei bancare și tragerea la răspundere a celor implicați, adoptarea noului cod al audiovizualului și implementarea în conformitate cu recomandările ...

    Citește pe abcnews.md