Regim special de munca la Judecatoria Chișinau și Curtea de Apel Chișinau in perioada 1 decembrie - 15 ianuarie3Foto© noi.md

Regim special de munca la Judecatoria Chișinau și Curtea de Apel Chișinau in perioada 1 decembrie - 15 ianuarie

, 9 știri, 11 vizualizări

Judecătoria Chișinău, sediile Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Rîșcani, dar și Curtea de Apel Chișinău vor activa începând cu ziua de mâine, 1 decembrie și până pe 15 ianuarie 2021, conform unui regim special, limitat de activitate. Dispoziții în acest sens au fost semnate de președinții instanțelor de judecată Radu Țurcanu și Vladislav Clima.

Astfel, potrivit dispoziției, la Judecătoria Chișinău vor fi examinate doar cauzele care, potrivit cadrului normativ se judecă fără citarea părților și cauzele urgente, a căror amânare va fi în măsură a prejudicia interesele justiției. „Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor” după data de 15 ianuarie 2021, se arată în dispoziția semnată de Radu Țurcanu.

Totodată, accesul persoanelor în Direcțiile care au program de lucru cu publicul se restricționează, depunerea cererilor și eliberarea actelor solicitate urmând a fi făcute prin adresa de e-mail. La fel, în această perioadă va fi interzis accesul în sediile Judecătoriei Chișinău a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre zonele de risc sau au intrat în contact cu persoane care au călătorit în asemenea zone, precum și a persoanelor cu privire la care autoritățile competente au dispus măsuri de carantină sau autoizolare, până la expirarea acestora.