Regulamentul privind vârsta de înscriere a copiilor în clasa I poate fi modificat4Foto© canal3.md

Regulamentul privind vârsta de înscriere a copiilor în clasa I poate fi modificat

, 6 știri, 11 vizualizări

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, va cere Ministerului Educației să modifice Regulamentul privind vârsta de înscriere a copiilor în clasa I. În prezent, sunt două etape de înmatriculare: 1 aprilie-13 iunie și 17 iulie-30 august. Prioritate au cei care fac șapte ani până la 1 septembrie, iar din această cauză mulți copii care au încă șase ani se pomenesc fără locuri disponibile. Codreanu a venit cu această inițiativă, după ce a primit mai multe plângeri din partea părinților.

"Să vedem ce facem cu copiii care sunt născuți pe trei septembrie, cinci septembrie căci ei nu sunt înscriși din primul tur. Vreau să facem un demers către Ministerul Educației să modifice metodologia pentru municipiul Chișinău, astfel încât din primul tur să poate fi înscriși copiii care sunt născuți până la 31 noiembrie", a comunicat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Din data de 1 aprilie, prin intermediul platformei online e-școala.chișinău.md, au fost înregistrate 3.825 cereri, dintre care 1.204 au fost acceptate. Pentru înregistrare, părinții trebuie să depună cererea online, la care să anexeze copia certificatului de naștere al copilului și al buletinului de identitate al unui dintre părinți. De asemenea, va fi prezentată fișa medicală, două fotografii ale micuțului, dar și raportul privind dezvoltarea fizică.