Relațiile economice dintre Moldova și Israel, discutate de Pavel Filip și omologul său, Benjamin Netanyahu
Foto: www.eurotv.md

Relațiile economice dintre Moldova și Israel, discutate de Pavel Filip și omologul său, Benjamin Netanyahu

8 știri, 5

Relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Israel, dar și perspectivele dezvoltării în continuare a acestora au fost subiectul discuției dintre premierul Pavel Filip și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu.

"Dialogul bilateral este foarte bun, dar avem un potențial mare nevalorificat. În acest sens, este important să organizăm, în timpul apropiat, ședința Comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică", a spus Pavel Filip.

Inițiativa a fost suținută de premierul Benjamin Netanyahu, care a precizat că economia se dezvoltă prin conexiuni trainice. În acest sens, liberalizarea spațiului aerian și operarea zborurilor low cost dintre Republica Moldova și Statul Israel are o semnificație aparte. Acest fapt va favoriza schimburile comerciale și fluxurile de turiști din țările noastre, au opinat premierii Filip și Netanyahu.

Prim-ministrul Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri israelieni să investească în țara noastră și să participe la programul de privatizare, lansat de autorități.

"Ne dorim investiții din Statul Israel în Republica Moldova. Am făcut mult pentru ca Moldova să devină mai atractivă pentru investitori: de la reforma regulatorie până la decriminalizarea mediului de afaceri", a menționat Pavel Filip.

Premierul moldovean s-a referit și la importanța semnării unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, care muncesc în...

    Citește pe publika.md