Renato Usatîi: Câte 350 de mii de euro le-a propus Nichiforchiuc unor democrați pentru a părăsi partidul3Foto© deschide.md

Renato Usatîi: Câte 350 de mii de euro le-a propus Nichiforchiuc unor democrați pentru a părăsi partidul

, 7 știri, 13 vizualizări

Renato Usatîi susține că persoana care ține legătura și în prezent cu fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc ar fi deputatul Eugen Nichiforciuc, care ar fi și inițiatorul ideii de destrămare a fracțiunii PDM în Parlament. Potrivit politicianului, săptămâna trecută 16 deputați democrați ar fi fost gata să părăsească rândurile PDM și să voteze pentru demiterea Guvernului condus de Maia Sandu.

„Eugen Nichiforciuc a fost omul care le propunea colegilor săi câte 350 de mii de euro pentru a părăsi rândurile partidului. Munca aceasta are loc în ultima lună, la această chestiune s-a conectat Contantin Botnari (n.r. deputat PDM), pentru aceasta special el a revenit de la Londra în Republica Moldova acum două săptămâni. Nichiforciuc cu unii nu a reușit să se înțeleagă”, a declarat Renato Usatîi în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Politicianul consideră că președintele Igor Dodon ar avea un candidat ținut în umbră la funcția de procuror general și acesta ar fi unul dintre cei patru care a câștigat concursul organizat de comisia de preselecție a Ministerului Justiției. Totodată, Renato Usatîi susține că acesta n-ar fi Alexandr Stoianoglo, așa cum se vehiculează în spațiul public și că șeful statului ar fi lansat intenționat zvonul că l-ar dori pe Stoianogloc în fruntea Procuraturii Generale.