Renato Usatîi îndeamnă la proteste înainte de învestirea noului Guvern3Foto© deschide.md

Renato Usatîi îndeamnă la proteste înainte de învestirea noului Guvern

, 8 știri, 13 vizualizări

Renato Usatîi spune că va veni în centrul Chișinăului cu opt primari de orașe și îndeamnă să iasă la proteste inclusiv societatea civilă. „Dacă admitem această „nuntă” nouă pe arena politică moldovenească, eu vă asigur că Republica Moldova, într-un timp foarte scurt, va ajunge la toate problemele pe care le-a avut pe timpul lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV.

De asemenea, Renato Usatîi a menționat că era de așteptat că va pica actualul Guvern în exercițiu pentru că „nu putea Igor Dodon să ajungă la prezidențiale cu Guvernul Maiei Sandu”, pentru că acest lucru nu-i era convenabil șefului statului. „Astăzi se unesc cei care au probleme sau pot avea probleme cu justiția”, a mai spus politicianul.

În opinia lui, Dodon nu mai vrea alegeri directe ale președintelui pentru că nu le-ar mai câștigă niciodată. „El nu va schimba legislația, Curtea Constituțională își va anula propria decizie din martie 2016 pe motiv că ar fi fost ilegală și automat se întoarce alegerea șefului statului în Parlament. Și astăzi, neavându-l pe Plahotniuc și având un grup de deputați care vor să trăiască pe lângă Dodon, această variantă pe el l-ar aranja”, a declarat Renato Usatîi.