Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova, intimidați de structurile de forță transnistrene. Li se restricționează libera circulație2Foto© agora.md

Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova, intimidați de structurile de forță transnistrene. Li se restricționează libera circulație

, 6 știri, 8 vizualizări

La 14 iulie 2022 în orașul Bender, în cadrul unei reuniuni de lucru a  Comisiei Unificate de Control, au fost reluate discuțiile asupra situației în Zona de Securitate.  Un nou raport săptămânal prezentat de Comandamentul Militar Întrunit a demonstrat menținerea posturilor instalate unilateral de Tiraspol începând cu 26 aprilie curent sub pretextul unui pretins pericol terorist, transmite CURENTUL.

Delegația Republicii Moldova și-a reiterat poziția privind caracterul ilegal și provocator al acțiunilor structurilor de forță transnistrene întreprinse fără decizia Comisiei Unificate de Control și a cerut retragerea necondiționată a posturilor din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova, care desfășoară atribuții de monitorizare a Zonei de Securitate, au sesizat Comisia despre faptul că sunt intimidați și li se restricționează libera circulație de către structurile de forță transnistrene. Astfel, începând cu 11 iulie curent, echipele de monitorizare ale Misiunii OSCE în Moldova sunt „însoțite” forțat de exponenți ai structurilor subordonate Tiraspolului. Mai mult, „însoțitorii” transnistreni i-au refuzat echipei de monitorizare accesul în localitatea Grigoriopol.