Reprezentantul OSCE, despre reglementarea conflictului transnistrean4Foto© deschide.md

Reprezentantul OSCE, despre reglementarea conflictului transnistrean

, 9 știri, 9 vizualizări

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Diplomatul a precizat că procesul de reglementare a conflictului transnistrean nu a avansat atât de rapid cum și-ar fi dorit toți. În 2020 procesul a fost afectat de pandemie și de evenimentele politice interne din Republica Moldova. Thomas Mayr-Harting a vorbit despre întrevederile pe care le-a avut în ultimele zile.

”Am avut un șir de întrevederi importante și constructive în ultima perioadă cu toți cei implicați în acest proces. M-am întâlnit cu președintele Maia Sandu, cu premierul în exercițiu, cu ministrul de Externe în exercițiu, cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare, cu reprezentanții partidelor politice, cu mediatorii și observatorii, dar și cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Această vizită are loc în contextul unor îmbunătățiri.

Mă bucur că s-a reluat dialogul între reprezentanții politici, au fost reluate întâlnirile grupurilor de experți, apreciez că Tiraspolul a ridicat un șir de posturi ne formale, instalate în pandemie”, a declarat Thomas Mayr-Harting, ambasador și reprezentant Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană.