O șansă la viață. Moldova marchează Ziua donatorilor de organe
Foto: www.publika.md

O șansă la viață. Moldova marchează Ziua donatorilor de organe

6 știri, 4

Transplantul de organe și țesuturi reprezintă unica șansă la viață pentru pacienții cu insuficiențe terminale de organ. În acest context, la inițiativa Consiliului Europei, anual este marcată Ziua Europeană a donării și transplantului de organe, care se desfășoară cu scopul promovării donării de organe, mobilizării instituțiilor medicale și profesioniștilor la identificarea potențialilor donatori și onorarea persoanelor care au donat organe pentru a salva o viață, transmite CURENTUL.

Republica Moldova marchează în acest an „Ziua Națională a Donării de Organe”, printr-un eveniment public, unde specialiștii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției de Transplant vor discuta despre importanța donării de organe și rezultatele țării noastre în acest domeniu. Totodată, aceștia vor distribui materiale informative și vor fi disponibili să răspundă la întrebările participanților la eveniment.

La fel, pe 13 octombrie 2018, Republica Moldova va fi gazda celui mai important eveniment internațional „Ziua Europeană a Donării și Transplantului de Organe”, cu genericul „Speranță pentru viață”, care este la cea 19-a ediție și este susținută de Consiliul Europei, iar în perioada 11-12 octombrie 2018, va avea loc cea de-a 21-a Conferință a Comitetului de transplant de organe (CD-P-TO) a Consiliului Europei.

Donarea de organe se realizează prin prelevarea organului de ...

    Citește pe curentul.md