Republica Moldova pledează pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său6Foto© publika.md

Republica Moldova pledează pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său

, 8 știri, 3 vizualizări

Republica Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său, precum și pentru transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul Reuniunii ministeriale anuale a OSCE, care s-a desfășurat în aceste zile la Milano, Italia.

În opinia ministrului Tudor Ulianovschi, acestea și alte măsuri de întărire a încrederii și de sprijinire a populației contribuie efectiv la apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului și la crearea unei atmosfere propice pentru soluționarea definitivă a conflictului transnistrean.

În context, Tudor Ulianovschi a invocat rezoluția Adunării Generale a ONU „Cu privire la retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”, atrăgând, în particular, atenția asupra pericolelor serioase de natură umanitară și ecologică pe care le comportă stocurile de muniții de la Cobasna.